فروش سولفات آهن
فروش سولفات آهن هفت آبه ۲ ظرفیتی سبز رنگ با کیفیت ممتاز ، مناسب جهت مصرف در بخش کشاورزی و صنعت توسط کارخانه تولید سولفات آهن کانی کاو انجام می شود. این محصول در کیسه های ۲۵ کیلوگرمی بسته بندی شده و برای مصرف به کلیه شهر های کشور ارسال می گردد.
فروس سولفات تولیدی در این مجموعه کاملا محلول در آب بوده و رطوبت آن تا میزان زیادی با استفاده از دستگاه های سانتریفیوژ و خشک کن برقی گرفته شده تا محصولی خالص تر به دست مصرف کنندگان برسد. در صورت تمایل به آگاهی از قیمت سولفات آهن آبدار به صورت کود آهن و یا با مشخصات صنعتی و یا خرید این محصول با بخش بازرگانی کارخانه کانی کاو تماس حاصل نمایید.
تاثیر فوق العاده مصرف کود سولفات آهن
خرید سولفات آهن کشاورزی دارای ۲ مزیت فوق العاده برای حاصلخیری زمین های کشاورزی می باشد. اولا این محصول ، ارزان ترین کود آهن است و می تواند به خوبی کمبود آهن خاک را بر طرف کند. کمبود آهن در گیاهان سبب می شود که تولید کلروفیل با مشکل مواجه شده و برگ های گیاهان زرد شود. همین موضوع به تدریج سبب ضعیف شدن گیاهان و کاهش محصول دهی می شود. مزیت دوم این کود این که می تواند pH خاک را بهبود بخشد. زمین های کشاورزی ایران به دلیل خشک و کم بارش بودن ، دچار افزایش مواد کربناته و شوری زیاد می شود. یعنی سنگ آهک موجود در خاک افزایش پیدا می کند و عناصر ضروری و ریزمغذی ها مثل آهن را در دسترس گیاهان خارج می نماید. کود های سولفات مثل کود سولفات آهن کشاورزی ، سولفات مس ، سولفات منگنز و … قادر هستند این مشکل را بر طرف کنند.
مشخصات فنی و علمی سولفات آهن | |
فرمول شیمیایی | FeSO4 |
وزن مخصوص | ۱۵۱٫۹۱ g/mol (بی آب) ۱۶۹٫۹۳ g/mol (تک آبه) ۲۴۱٫۹۹ g/mol (پنج آبه) ۲۶۰٫۰۰ g/mol (شش آبه) ۲۷۸٫۰۲ g/mol (هفت آبه) |
چگالی | ۳٫۶۵ g/cm3 (بی آب) ۳ g/cm3 (تک آبه) ۲٫۱۵ g/cm3 (پنج آبه) ۱٫۹۳۴ g/cm3 (شش آبه) ۱٫۸۹۵ g/cm3 (هفت آبه) |
اسامی فارسی | سولفات آهن | زاج سبز | سولفات آهن ۷ آبه | سولفات آهن ۲ ظرفیتی |
اسامی لاتین | Iron(II) sulfate | Ferrous sulfate |
دمای ذوب | خشک: ۴۴٫۶۹ g/100 mL (77 °C) ۳۵٫۹۷ g/100 mL (90.1 °C) هقت آبه: ۱۵٫۶۵ g/100 mL (0 °C) ۲۰٫۵ g/100 mL (10 °C) ۲۹٫۵۱ g/100 mL (25 °C) ۳۹٫۸۹ g/100 mL (40.1 °C) ۵۱٫۳۵ g/100 mL (54 °C) |
انحلال پذیری | محلول در آب | انحلال ناچیز در الکل |
سولفات آهن چیست
ماده ای شیمیایی و نمک اسید سولفوریک است که با اسامی سولفات آهن iron sulfate یا فروس سولفات ferrous sulfate معروف می باشد. این ماده با فرمول مولکولی FeSO4 کاربرد وسیعی در بخش های کشاورزی ، صنعتی و خوراکی (انسان و دام) داشته و در انواع گوناگون و با خلوص متفاوتی می توان آن را تولید نمود.
از جمله مهم ترین مشخصات فیزیکی سولفات اهن می توان به رنگ سبز روشن ، اندکی رطوبت و محلول بودن آن در آب اشاره نمود. وجود یون سولفات و دو یون آهن قابل جذب در ساختار زاج سبز و همچنین رنگ سبز پر قدرتی که ایجاد می نماید ، مهم ترین دلایل مصرف آن است.
سولفات آهن از نظر شیمیایی دارای دو نوع مختلف است. نوع اول که این ماده در ابتدا به همین صورت تولید می شود ، دارای ۲ ظرفیت شیمیایی است و فرمول آن به صورت FeSO4 می باشد. سولفات آهن ۲ ظرفیتی که به سولفات آهن هفت آبه ، آبدار یا کریستال هم معروف است ، از نظر ظاهری به صورت کریستال های سبز رنگ می باشد. نوع دیگر این محصول دارای ۳ ظرفیت شیمیایی است و فرمول شیمیایی آن به صورت Fe2(SO4)3 تشکیل می شود. سولفات آهن ۳ ظرفیتی با استفاده از نوع دو ظرفیتی قابل تولید بوده و از نظر ظاهری به رنگ قهوه یا زرد است. همچنین برای خلاف نوع دیگر که آبدار می باشد ، کاملا خشک و بی آب است.
سولفات آهن ۷ آبه | سولفات آهن ۲
سولفات اهن دارای آبپوش های مختلفی است. در زبان ساده تر ، این محصول می تواند با تعداد مختلف یون های آب پیوند شیمیایی ایجاد کند. پر کاربردترین نوع آن ، سولفات آهن هفت آبه با ۲ ظرفیت یون آهن است.
تولید سولفات آهن به روش های گوناگونی ممکن می باشد. اصولا این ماده یک محصول جانبی تولید شده در صنایع فولاد بوده و از اسید شویی ورق های استیل به دست می آید. اما برای تولید سولفات آهن به روش صنعتی گزینه های دیگری نیز وجود دارد. از واکنش قراضه آهن یا نمک های آهن با اسید سولفوریک می تواند سولفات اهن تولید نمود. همچنین در فرایند تولید دی اکسید تیناتیوم از ایلمنیت و یا اکسیداسیون پیریت هم مقادیر صنعتی این ماده قابل تولید است.
کاربرد سولفات آهن
کشاورزی
استفاده از کود سولفات آهن به عنوان کود کشاورزی مهمترین کاربرد این ماده است. زاج سبز ارزان ترین کود آهن به منظور رفع کلروز در گیاهان محسوب می شود. این ماده به دلیل محلول بودن در آب ، هم به راحتی تجزیه شده و توسط گیاهان جذب می شود و هم آن می توان از آن در سیستم آبیاری استفاده نمود. مصرف کود سولفات آهن کشاورزی می تواند با خنثی کردن کربنات کلسیم در خاک ، درمان موثری برای آهکی و شور بودن زمین باشد.
صنعت
کاربرد های سولفات آهن صنعتی بسیار زیاد است. این محصول در تولید ترکیبات شیمیایی آهن ، کرومات ، سیمان و بتن مصرف می شود. صنایع فلز روی و تولید رنگ و جوهر بیشترین مصرف را از این ماده دارند. همچنین به منظور تصفیه آب و فاضلاب هم یکی از ملزومات این صنعت به شمار می رود.
خوراکی و دارویی
کارخانجات تولیدی مواد غذایی از سولفات اهن به عنوان یک افزودنی مفید استفاده می کنند. همچنین جهت تولید قرص آهن نیز در داروسازی مصرف می شود. یون آهن سولفات به دلیل میزان بالای جذب توسط سلول های زنده ، مورد مناسبی برای استفاده در صنایع غذایی و داروئی است.
میزان مصرف کود سولفات آهن کشاورزی
چالکود
در روش مصرف خاکی این کود برای هر درخت بالغ به میزان ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ گرم از آن را به همراه کود های حیوانی و آلی در نزدیکی ریشه درخت چال کنید. اگر تراکم درختان در باغ زیاد است ، برای درختان جوان تر از ده سال ، میزان مصرف آن را به نصف کاهش دهید.
محلول پاشی
یکی از روش های محبوب مصرف کود کشاورزی به روش اسپری یا محلول پاشی است زیرا هم راحت تر می باشد و هم می توان از این روش در تمام طول کشت استفاده نمود. محلول پاشی سولفات آهن را می توانید چندین بار در سال انجام دهید البته توجه کنید که به دلیل خاصیت اسیدی این کود کشاورزی ، از محلول پاشی آن در زمان گلدهی و شکوفه دهی گیاهان خودداری نمایید. توصیه می شود اولین دفعه محلول پاشی ، یک ماه پس از گلدهی و دومین دفعه هم سه هفته پس از دفعه اول باشد. مقدار مناسب محلول تهیه شده هم به میزان ۵ گرم کود سولفات آهن کشاورزی در یک لیتر آب است.
روش تولید
برای تولید سولفات آهن روش های مختلفی وجود دارد. این محصول به مقدار زیادی در صنعت فولاد سازی تولید می شود زیرا سنگ آهن مستقیما با اسید سولفوریک در تماس است.
Fe + H2SO4 → FeSO4 + H2
اما روش صنعتی تولید زاج سبز که تولید کننده سولفات آهن از آن استفاده می نماید از طریق واکنش دادن ضایعات آهن یا سرباره آهن که در صنایع تولید می شود با اسید سولفوریک است. همچنین می توان از روش اکسیداسیون پیریت هم برای این منظور استفاده نمود:
۲FeS2 + 7O2 + 2H2O → ۲FeSO4 + 2H2SO4
سوالات متداول
سولفات آهن برای چه محصولات کشاورزی قابل استفاده است؟
برای هر محصول کشاورزی که در طی کشت دچار کمبود آهن شود و یا خاک زمین کشاورزی قلیایی و شور باشد ، می توانیم از کود سولفات آهن کشاورزی استفاده نماییم.
تفاوت کلات آهن و سولفات آهن چیست؟
هر دوی این محصولات کود آهن هستند. کود کلات آهن قوی تر است و غلظت آهن بیشتری دارد. همچنین ماندگاری بیشتری در خاک دارد اما قیمت آن بسیار گران تر از کود سولفات آهن است که شاید برای همه کشاورزان مقرون به صرفه نباشد.
چه نوعی از سولفات آهن برای کشاورزی مناسب است؟
همه انواع آن یعنی سولفات آهن ۲ ظرفیتی ، سولفات آهن خشک پودری و سولفات آهن ۳ ظرفیتی را می توان در کشاورزی استفاده نمود. ولی اصولا نوع ۲ ظرفیتی آبدار به دلیل قیمت ارزان تر ، برای کشاورزی مناسب تر است.
آیا سولفات آهن فقط برای مصرف در کشاورزی استفاده می شود؟
خیر, انواع دیگری از این محصول برای مصارف صنعتی مثل تصفیه آب و فاضلاب ، صنایع روی ، آبکاری فلزات ، پرورش دام و طیور و تولید رنگ هم استفاده می شود. حتی سولفات آهن خوراکی در تولید مکمل های آهن کاربرد زیادی دارد.
قیمت سولفات آهن
قیمت سولفات اهن بستگی به مواد اولیه مورد استفاده در تولید آن دارد. قیمت اسید سولفوریک به عنوان مهم ترین ماده اولیه در سال های اخیر دچار نوسانات زیادی بوده است. همچنین برخی تولید کنندگان با افزایش میزان آب محصول تولیدی خود و یا کاهش خلوص آن در جهت کاهش قیمت عمل کرده اند که در نتیجه به ضرر مصرف کننده تمام می شود.
کارخانه کانی کاو با استفاده از روش های نوین تولید سولفات آهن ، این محصول را با کیفیت عالی و قیمت مناسب تولید نموده وبه منظور افزایش رضایت مشتریان خود ، از دستگاه های آبگیر و خشک کن های مختلف جهت تولید سولفات آهن خشک و خالص استفاده می نماید. برای دریافت قیمت سولفات اهن و یا خرید آن ، با ما تماس حاصل فرمایید.