هیدروکسید کلسیم

هیدروکسید کلسیم

فروش هیدروکسید کلسیم

فروش هیدروکسید کلسیم پودری با خلوص بالای ۹۰ درصد ، مناسب برای استفاده در تمامی مشاغل و صنایع مرتبط از ساختمان سازی تا موارد خوراکی توسط کارخانه تولید آهک کانی کاو انجام می شود. تولید هیدروکسید کلسیم (آهک هیدراته) در این مجموعه تولیدی با استفاده از سنگ آهک ممتاز از بهترین معادن کشور صورت می گیرد. همچنین استفاده از دستگاه های پیشرفته پخت و هیدراتاسیون سبب شده تا محصول ما از هر نظر در کشور بی همتا بوده و با قیمت بسیار مناسب در اختیار مصرف کنندگان گرامی قرار گیرد.

هیدروکسید کلسیم چیست

هیدروکسید کلسیم یا آهک هیدراته یک ترکیب شیمیایی با فرمول ساختاری Ca(OH)2 است که از فراوری سنگ آهک به روش پخت و شکفته سازی به دست می آید. از نظر فیزیکی ، کلسیم هیدروکسید ، جامدی پودری و سفید رنگ با بوی خاک است. اما از نظر شیمیایی ، این ماده نوعی ترکیب قلیایی با درصد بالای کلسیم می باشد که خاصیت میکروب کشی ، ضد اسیدی و پر کنندگی مناسب دارد.

تولید

این ماده به صورت طبیعی در محیط یافت نمی شود و باید به روش های شیمیایی آن را تولید نمود. تولید هیدروکسید کلسیم از نوعی سنگ کربنات کلسیم به نام سنگ آهک انجام می شود که ماده ای فراوان در پوسته زمین است و معادن زیادی دارد. سنگ آهک طبیعی دارای فرمول ساختار کربنات کلسیم به صورت CaCO3 می باشد و حاوی ناخالصی های مختلفی است که خلوص آهک را کاهش داده و باید خالص سازی شود. برای تولید آهک هیدراته ، باید پس از استخراج سنگ معدنی آهک ، آن را در حرارت بسیار بالایی که بیش از هزار درجه سانتی گراد است ، برای مدت مشخصی حرارت دهیم تا سنگ تجزیه شده و ناخالصی های مختلفی که دارد از آن جدا شود. این ناخالصی از نوع گاز کربنیک ، سیلیس ، آلومینیوم و آهن هستند و کیفیت آهک را کاهش می دهد.

با حرارت دادن سنگ آهک ، ما یک واکنش شیمیایی بر روی آن ایجاد نموده ایم که سبب می گردد فرمول آن به اکسید کلسیم تغییر نماید. دومین مرحله تولید هیدروکسید کلسیم ، شکفته سازی آهک پخته شده است. شکفته شدن آهک یک فرایند شیمیایی می باشد که در اثر واکنش اکسید کلسیم با آب صورت می گیرد. این فرایند را می توان به صورت دستی انجام داد یعنی مستقیما آب را بر روی آهک پخته شده ریخت. اما روش بهتری هم وجود دارد که امروزه در کارخانجات پیشرفته تولید هیدروکسید کلسیم نظیر کارخانه کانی کاو انجام می شود. بر طبق این روش ، آهک پس از پخته شدن ، وارد یک محفظه سر پوشیده می شود که تماس چندانی با هوا ندارد. سپس بخار آب جوش با دمای بسیار بالای ۳۰۰ تا ۴۰۰ درجه سانتی گراد به آن دمیده می شود و آهک در شرایطی کنترل شده شکفته می گردد. با کمک این روش می توان کلسیم هیدروکسید مرغوب با خلوصی تا ۹۹ درصد تولید نمود.

کاربرد

کاربرد هیدروکسید کلسیم در طیف وسیعی از صنایع و مشاغل می باشد. این محصول که پر مصرف ترین نوع از خانواده آهک است ، موارد مصرف متعددی بخصوص در زمینه ساختمانی و یا پر کن دارد. در این مطلب به معرفی برخی از موارد کاربرد هیدروکسید کلسیم می پردازیم.

تولید کاغذ

کاغد سازی یکی از اصلی ترین موارد مصرف هیدروکسید کلسیم است. با توجه به کاربرد مواد شیمیایی مختلف مانند هیدروکسی سدیم در تولید کاغذ ، از آهک برای جداسازی این مواد شیمیایی در مراحل پایانی استفاده می شود. همچنین برای فراوری الیاف و جداسازی آنها از مواد شیمیای در خمیر چوب هم مصرف می گردد.

ساخت و ساز

مصرف آهک در امور ساختمانی دارای سابقه چندین هزار ساله است. بسیاری از ساختمان های باستانی که صدها و یا هزاران سال عمر کرده اند ، با آهک ساخته شدند که استحکام و پایداری بسیار بیشتری نسبت به مصالح ساختمانی امروزی نظیر سیمان دارد. اهک ساختمانی برای تهیه ملات ، تقویت بتن ، تولید سیمان ، تولید بلوک و آجر استفاده می گردد. همچنین از آن برای تولید گچ هم استفاده می شود.

تصفیه آب و فاضلاب

در تصفیه آب آشامیدنی از مواد شیمیایی زیادی استفاده می کنند که یکی از مهم ترین آنها ، هیدروکسید کلسیم است. این ماده به دلیل دارا بودن خاصیت ضد اسیدی ، می تواند مواد اسید موجود در آب را خنثی نموده و پی اچ آب را برای مصرف نوشیدن انسان مناسب نماید. از طرفی اهک دارای خاصیت میکروب کشی و ضد جلبک است که برای تصفیه خانه های آب بسیار مناسب می باشد. بسیار از کارخانجات هم این ماده را برای تصفیه فاضلاب و پساب کارخانه که حاوی مواد شیمیایی خطرناک برای طبیعت است بکار می برند.

پرورش حیوانات

هیدروکسید کلسیم در سالن های پرورش دام و طیور به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده جهت میکروب کشی و گنددایی محل پرورش استفاده می شود. اهک موجب از بین رفتن غشاء سلولی قارچ ها و باکتری ها می گردد و به همین علت برای ضدعفونی گاوداری ها ، مرغداری ها ، استخر های پرورش آبزیانی همچون ماهی و میگو ، محل های دفن زباله های عفونی و … مناسب است.

اهک خوراکی

یکی دیگر از موارد مصرف هیدروکسید کلسیم ، در صنایع خوراکی است. این ماده کاربرد زیادی در تولید قند دارد. همچنین در مصارف خانگی برای تهیه پاپ کورن ، پخت مربا و … استفاده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!