پارافین خوراکی

روغن پارافین خوراکی, خواص پارافین خوراکی, مضرات و عوارض پارافین خوراکی,

پارافین خوراکی چیست؟

پارافین خوارکی یک ترکیب چرب هیدروکربی است که در صنایع دارویی و غذایی کاربردهایی دارد. پارافین خوراکی یک روغن تصفیه شده معدنی غیر گیاهی تولید شده در صنایع پتروشیمی است که ظاهری شبیه به سایر روغن ها دارد ولی به دلیل اینکه ظرفیت تحمل گرمایی آن بالا می باشد ، گاهی در تولید روغن های سرخ کردنی از آن استفاده می کنند. پارافین خوراکی از نوع پارافین مایع است که به میزان زیادی تصفیه شده و معمولا در صنایع تولیدی لوازم آرایشی و بهداشتی و پزشکی بکار می رود. پارافین یک روغن قابل هضم برای بدن نیست بنابراین کاربرد های خوراکی آن بسیار محدود می باشد که در این مطلب با آنها آشنا خواهیم شد.

خواص روغن پارافین خوراکی

شربت پارافین خوراکی برای کودکان و نوزادان

پارافین خوراکی دارویی که گاهی آن را شربت پارافین هم می نامند ، یک ملین جهت رفع برخی مشکلات سیستم گوارشی نظیر یبوست بخصوص در کودکان و نوزادان است. شربت پارافین دارویی خوراکی ، مایعی نسبتا غلیظ و شفاف بوده و باید فافد هر گونه مواد ته نشین شده و یا رنگ خاصی باشد. شربت پارافین خوراکی یک چربی غیر قابل انحلال در آب است که سبب سهولت در دفع شده و خود به خود از بدن خارج می گردد.

البته باید توجه داشت که مصرف این دارو صرفا باید با تجویز پزشک متخصص صورت گیرد زیرا مصرف خود سرانه و بیش از حد آن سبب ایجاد مشکلاتی همچون تحریک پوست ناحیه مقعد کودک ، اسهال ، آسیب به سیستم گوارش و ایجاد اختلال در جذب برخی داروها می شود که این موارد از جمله عوارض و مضرات پارافین خوراکی است.

کاربرد پارافین در مصارف خوراکی

از پارافین مایع خوراکی می تواند برای براق کردن سطح میوه ها ، سبزجات و شکلات استفاده نمود. این کار علاوه بر اینکه ظاهری درخشان و زیبا ایجاد می کند ، همچنین با حفظ رطوبت میوه ، زمان نگهداری آن را طولانی خواهد نمود. البته سازمان غذا و داروی آمریکا FDA مصرف پارافین برای افزایش زمان نگهداری میوه ها را ممنوع اعلام کرده است.

افزودن مقداری پارافین به شکلات مذاب باعث می شود شکلات پس از سفت شدن ، ظاهری شیشه ای پیدا کرده و همچنین در دمای اتاق شل نشود. همچنین برخی تولید کنندگان سودجوی روغن های خوراکی ، به منظور افزایش ظرفیت تحمل حرارت ، پارافین را با روغن های گیاهن نظیر روغن پالم ترکیب می کنند که روغنی ناسالم برای سلامت انسان بدست می آید.

روغن پارافین خوراکی, خواص پارافین خوراکی, مضرات و عوارض پارافین خوراکی,

مضرات و عوارض پارافین خوراکی

پارافین یک روغن معدنی تولید شده در صنایع پتروشیمی و از تصفیه نفت خام می باشد که کاربرد اصلی آن در شمع سازی و یا مصارف صنعتی است. با وجود اینکه مراحل مختلف تصفیه بر روی پارافین مایع خوراکی انجام می شود اما مصرف مداوم آن می تواند خطراتی برای سیستم گوارش ، قلب و عروق و کلیه ها داشته باشد. به همین علت وزارت بهداشت بکار گیری این پارافین در تولید روغن های خوراکی را مجاز نمی داند. همچنین مصرف شربت پارافین بعنوان ملین برای درمان یبوست کودکان (بخصوص کودکان زیر ۲ سال) حتما باید با نظارت پزشک متخصص صورت گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!