MSDS سود پرک

MSDS سود پرک

برگه اطلاعات ایمنی مواد سود پرک

بخش اول MSDS سود پرک : شناسایی فروشنده سود پرک

شرکت کانی کاو

کاستیک سودا

سود پرک ۹۸ درصد

سود سوز آور جامد

فرمول شیمیایی : NaOH

وزن مولکولی : ۴۰ گرم بر مول

ظاهر : جامد سفید رنگ

ماده اولیه تولید : سود مایع

 

بخش دوم : خطرات

سود پرک یک محصول خطرناک و باعث سوختگی شیمیایی چشم و پوست می شود. سوختگی سیستم گوارش و دستگاه تنفسی را به همراه دارد. سود پرک ماده ای هیدروسکوپی است یعنی تمایل به جذب رطوبت هوا دارد.

اعضای تحت خطر بدن : چشم ، پوست ، بخش های مخاطی.

 

تاثیرات خطرناک محتمل بر سلامت

چشم : موجب سوختگی چشم می شود و حتی امکان کوری هم وجود دارد. می تواند سبب سوختگی شیمیایی ملتحمه و قرنیه گردد.

پوست : سبب سوختگی شیمیایی پوست می شود و می تواند زخم های عمیق در پوست ایجاد کند. تماس مکرر و طولانی مدت با پوست ممکن است باعث ایجاد درماتیت شود.

سیستم گوارش : اگر خورده شود سبب آسیب شدید و دائمی به دستگاه گوارش می گردد زیرا می تواند دستگاه گوارش را سوراخ کند و درد شدیدی بوجود آورد. از جمله مضرات آن بر سیستم گوارش می توان به تهوع ، استفراغ ، اسهال و شوک اشاره نمود.

مشکلات تنفسی : بخارات سود پرک محلول سبب تحریک سیستم تنفسی منجر به پنومونیت شیمیایی و ادم ریوی می شود. دلیل این امر ، تحریک دستگاه تنفسی فوقانی با سرفه ، سوختگی ، مشکل در تنفس و سوختگی شیمیایی دستگاه تنفسی است.

 

بخش سوم : انجام کمک های اولیه

در صورت تنفس بخارات سود پرک باید شخص مصدوم را به سرعت از محل خارج کرده و به هوای آزاد برسانید. در صورت عدم تنفس فرد ، تنفس مصنوعی داده شود و سپس شخص را به پزشک برسانید.

در صورت تماس با پوست باید پوست آسیب دیده را حداقل ۱۵ دقیقه با آب و صابون بشویید. کفش و لباس های آلوده را دراورید.

در صورت تماس با چشم ها بلافاصله چشم ها را با آب فراوان به مدت حداقل ۱۵ دقیقه شستشو دهید. سپس به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

در صورت بلع ناخواسته ، مقدار زیادی آب بنوشید تا آن را رقیق کند اما باعث استفراغ نشوید.

 

بخش چهارم : کنترل آتش سوزی

این ماده خطر آتش سوزی بسیار ناچیزی دارد. برای اطفاء حریقی که سود پرک در آن وجود دارد می توان از مواد شیمیایی خشک معمولی ، دی اکسید کربن ، آب و فوم معمولی استفاده نمایید. اگر آنش سوزی بزرگ بود ، کف معمولی یا اسپری آب بکار بگیرید. ظرف حاوی سود پرک را از محل خارج نمایید و سپس آن را با آب خنک کنید.

 

بخش پنجم: اقدامات در صورت رهاسازی تصادفی در محیط

سود پرک رها شده در محیط را با جارو برقی یا جارو دستی جمع کرده و در یک ظرف زباله مناسب قرار دهید. به هیچ عنوان آن را در روان آبها ، فاضلاب و چشمه هایی که به آبراهه ها منتهی می شوند رها نکنید.

 

بخش ششم : انبارداری و حمل

جابجایی : بعد از دست زدن دستان را کامل بشویید. اجازه ندهید آب وارد ظرف سود پرک شود زیرا واکنش شیمیایی سختی ایجاد خواهد شد. در هنگام جابجایی از دستکش و کفش مخصوص استفاده کنید.

محل ذخیره سازی باید حاوی تهویه مناسب باشد. سود پرک را در بسته بندی مناسب و در جای خشک و خنک نگهدارید. آن را در کنار مواد ناسازگار ، فلزات ، اسید ها و مواد اکسید کننده انبار نکنید. اگر محل دارای رطوبت زیاد باشد و یا بسته بندی سود پرک نامناسب باشد ، این ماده با جذب گاز دی اکسید کربن هوا به کربنات سدیم (سودا اش) تبدیل می گردد.

 

بخش هفتم : کنترل و حفاظت

کنترل های مهندسی : تاسیسات ذخیره یا استفاده از محصول سود پرک باید مجهز به حمام و دوش مناسب باشد. همچنین وجود تهویه مناسب برای تخلیه بخارات خطرناک ضروری است.

محافظت از چشم : در صورت وجود خطر ، از عینک ایمنی مخصوص مواد شیمیایی استفاده کنید.

محافظت از پوست : لباس محافظ و چکمه های لاستیکی برای جلوگیری از تماس سود پرک با پوست استفاده نمایید. همیشه پایین شلوار را روی چکمه ها قرار دهید و دستکش مناسب مقاوم در برابر مواد شیمیایی برای حفاظت از دست ها بپوشید. لباس های محافظ شیمیایی از لاستیک طبیعی ، نئوپرن ، نیتریل ، یا استایرن-بوتادین ، پارچه های روکش دار تولید می شود. همچنین ممکن است از لاستیک بوتیل ، پلی اتیلن ، پلی اورتان کلر دار یا پلی وینیل الکل تهیه شده باشند.

محافظت از چشم : از عینک ایمن در برابر مواد شیمیایی با محافظ صورت برای محافظت در برابر تماس چشم و پوست اطراف چشم در زمان کار با سود پرک و سود مایع استفاده کنید. همچنین باید در محل کار ، یک شیر آب برای شستشوی چشم در مواقع ضروری وجود داشته باشد.

 

بخش هشتم : ویژگی های فیزیکی و شیمیایی

حالت فیزیکیجامد پرک و پولکی
pH۱۴
فشار بخار۱ میلی متر جیوه در ۷۳۹ درجه سانتی گراد
نقطه جوش۱۳۹۰ درجه سانتی گراد در ۷۶۰ میلی متر جیوه
دمای ذوب۳۱۸ درجه سانتی گراد
حلالیت در آب۴۲۰ گرم در لیتر در آب ۲۰ درجه سانتی گراد
وزن مخصوص۲٫۱۳ گرم در سانتی متر مکعب
فرمول شیمیاییNaOH
,وزن مولکولی۴۰٫۰۰

 

بخش نهم : ثبات و واکنش پذیری

پایداری شیمیایی سود پرک : این محصول در دمای اتاق و در ظروف بسته در شرایط عادی نگهداری و جابجایی پایدار است.

مواردی که باید اجتناب شود : رطوبت و تماس با آب – قرار گرفتن طولانی مدت در معرض هوا.

مواد ناسازگار با سود پرک : آب ، فلزات ، اسیدها ، آلومینیوم ، روی ، قلع ، نیترومتان ، چرم ، مایعات قابل اشتعال ، هالوژن های آلی ، پشم.

مواد خطرناک حاصل از تجزیه آن : بخارات سمی اکسید سدیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!